03-09-17

verslag Veltem-Beisem - 3sep2017 - 2e groep

Beste Spurters,

Aan de start een zalig weertje (zonnetje, windstil) maar toch iets minder volk.

Reden: Fietsreisorganisator Christophe is weer met een aantal spurters op stap.

Dit wordt de laatste tijd meer gedaan merk ik en geeft toch mooi de dynamiek weer in onze groep.

Zo ook de nieuwe tenuekes die het toppunt van aerodynamica hebben bereikt zoals Ludo ons demonstreerde (met ingetrokken buiksealed).

en de nieuwe leden leden Geo (2e groep) en Dave (3e groep) die vandaag meereden. Welkom!

Op pad dan voor Veltem-Beisem.

Gewoontegetrouw leefde Gert zich weer uit op kop, en eens op de autostrade (R6 Mechelen) hoefde hij zich niet te storen aan de snelheidslimieten. Volgende keer kunnen we best de Mussepi straat nemen tot het fietspad weer hersteld is. In no time kwamen we dan ook in Rijmenam aan voor de fietsstop. Gert had zin in Dame Blanche (zag er op de affiche idd smakelijk uit tongue-out)

Na de pisstop, gingen we - met een kleinere 2e groep - het eens kalmer aan doen. Zo gezegd, niet gedaan want we vlogen er gelijk goed in. Aan de lichten van Haacht maakten we dan ook wat misbaar naar een groep fietsers die in de weg stonden.cool Aan het rond punt achter Haacht reden we rechtdoor waar we net voor de wegversperring schuins links inreden. Ik had dit verkend en zo doorgegeven aan gids Fred, maar blijkbaar had hij maar met een half oor geluisterd dat verstropt was, want de 1e groep ging achter ons aan het rond punt naar rechts. Het is geweten dat de 1e groep figuurlijk al eens de pedalen kwijt zijn, en in deze rit was dit nu zelfs voor Wespelaar letterlijk het geval. tongue-outsealed

Wij bleven vlot doorrijden en passeerden ook de 3e groep tweemaal. Raf, Rudy T en Guy sloten mee aan.

Alles ging goed maar achter Mechelen reden er enkelen in een “put”, waardoor we redelijk wat tijd verloren met platte banden. Tijderwijl gaf Ludo nog een praktijkles ‘’bommekes voor beginners’’. Eens deze euvels verholpen reden vnl Dirk, Jan B , Erwin en mezelf (begenadigde dag) op kop tegen 36km/u wat een gemiddelde opleverde van jawel 33,3 km/u voor 92km.

Groeten,

Peter

20170903 Veltem Beisem.jpg

gereden 92 km aan een gem. 33,3 km/u

Meegereden 11:

Pater A = super gids alweer

Jan B Willy C

Erwin

Dries

Koen L

Rudy T

Ludo T

Dirk VD

Geo Mermans = nieuw lid in wording en ne goeie

Jacky = gastrenner

 

20:39 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.