20-08-17

verslag Lokeren - 20aug2017 - 1e groep

hierbij verslagje van ons ritje Lokeren en omstreken groep I

 

12 Deelnemers : ik vermeld telkens iets over hun verleden en eventuele specialiteit

1.Wim V. : specialiteit lange afstandsritten, harde werker, geeft nooit op

2.Dieter : ex-renner, specialiteit in binnenwegen en extra lusjes, durft zich al eens verstoppen om op de hollebeek ineens te ontploffen

3.Bart vdb : ex-renner, specialiteit vanaf meer dan 100 km slaat zijn diesel aan maar is dan ook niet meer tegen te houden.

4. Herbert : verleden niet zo bekend bij mij, maar doet regelmatig aparte zware en harde ritten zoals parijs roubaix en dergelijke.

5. Fred : actief renner, had gisteren nog wedstrijd gereden, uitslag ? .  Weet steeds de troepen bijeen te houden, moet af en toe ook zelf wel eens ingetoomd worden.

6. Luc vh : sportief type, nooit te beroerd om mee de kop te trekken, echte team-speler

7. Eddy : actief renner, durft nogal eens klagen over allerhande kwaaltjes en weinig tijd om te trainen, maar rijdt steeds veel en hard op kop.  Wint ook graag de sprint op hollebeek.

8. Seppe : actief renner, zoon van Eddy.  komt bij ons wat losrijden ...

9. Marcin : actief renner, komt af en toe wat bijtrainen bij RS;

10. Gert : ex-renner; rijdt meestal de helft van de rit op kop; wordt nooit moe en kan heel hard en lang op kop rijden.  bijnaam = Fabian (cancellara)

11. Werner : ex-renner; bekend om zijn super explosieve sprintjes; groene trui gewonnen vorig jaar en dit jaar ook op kop in dit regelmatigheidscriterium.

12. Luc P : uw gids en verslaggever van dienst

Vandaag rit naar Lokeren en voor groep I iets (?) verder nl. tot in Oostakker bij Gent.  Het eerste uur wordt samen met Groep II afgelegd aan een reeds meer dan behoorlijk tempo.  Het is voorbij Hamme Zogge (woonplaats Greg Van Havermaet) dat we halt houden voor de klassieke pitsstop en splitsing in groep I en II.  

Via Zele gaan we richting Lokeren over de brug  E17.  Voorbij Lokeren Heiende krijgen we een lang stuk rechte baan via Beervelde tot in Destelbergen, dit lange stuk rechte weg van ongeveer 15 km tegenwind beuken zal later nog gevolgen hebben voor de meesten hun benen.  Daarna gaan we via Oostakker waar we keren en van de verdiende wind in de rug kunnen genieten.  Zo gaan we via Zaffelare, Eksaerde, Sinaai, naar Waasmunster.  Voor Waasmunster krijgen we nog een lastig stukje bergop en tegenwind waar enkelen de rol moeten lossen.  Via de heide van Waasmunster rijden we terug naar Temse waar we even de A12 volgen tot het fietstunneltje waar we richting Wintam rijden en zo terug naar Boom om daar de finale in te zetten. 

De finale dan

Gert demarreert van heel ver en fietst een behoorlijk gaatje bij elkaar.  Bij aanvang van de beklimming Hollebeek springt Eddy weg gevolgd door Dieter.  De rest pokert en wacht af.  Eddy en Dieter halen Gert in en voorbij, in het peloton zet Bart aan gevolgd door mezelf en Werner.  Boven halen we Eddy en Dieter bij maar deze demarreren onmiddellijk opnieuw zodanig dat ze definitief weg zijn. 

 

De uitslag :

1. Eddy

2. Dieter

3. Luc P

4. Bart

5. Werner

gemiddelde snelheid van deze rit 35.8 km / h ! 

bedankt aan allen !!!

vriendelijke groeten, 
 
Luc Puimège

22:47 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.