05-06-17

verslag Asse-Putberg -5juni - 2e groep

He Spurters,

Inleiding:

Vandaag de rit Asse-Putberg. De eerste rit van het jaar met wat beklimmingskes. Gewoonlijk wordt deze rit midden augustus gereden. Goed dat het programma eens anders ligt. Zo konden o.m. Tom B en mezelf deze rit voor de 1e keer rijden. Het dient gezegd: een mooie afwisselende rit, mooi uitgestippeld door gids Eric H.

Hoofdstuk 1: Aanloop naar de hellingen

In de aanvangsfase had de 3e groep hetzelfde gemiddelde als wij. We kwamen ze immers 3x tegen (wie trakteert?). Een eerste keer toen Ivo zijn spaak het begaf en zijn wiel paraplu stond (Hallo thuisfront?). Een tweede keer bij een verkeerde afslag en een derde keer voor een uitgebreide sanitaire stop.

Hoofdstuk 2: Hellingszone Asse-Putberg

De hellingen passeerden vlot, alleen de kasseibeklimming van Putberg verliep stroever. ‘’Afvoeren’’ volgens de ene, “leute” volgens de andere. Het was vechten voor de halve “goot” en Paul vond het veiliger om dit onding te voet te doen. Langs deze weg vragen we dat Paul ook zijn lidgeld voor de “Reetse Stappers” tijdig stort. wink

20170605_Asse Putberg.jpg

In de buurt van Kobbegem passeerden we een hele kolonne met oldtimers. Knap, maar ook knap vervuilend (stinken). Deze waren vertrokken vanuit Steenhuffel (zie verder).

De Putberg was dan al een eind achter ons maar toch reed ik ergens nog in een put waardoor mijn zadel plots 3cm lager stond. Na de laatste helling van de dag herstelde ik dit euvel.

Hoofdstuk 3: De terugweg

Erik leidde ons langs een eigen mooie richting Boom (geen idee waar ik zat). In Steenhuffel was er een grote jaarmarkt: 5 juni - Steenhuffel-dorp wordt dan verkeersvrij gemaakt, de plaatselijke neringdoenders stellen hun waar tentoon, de beesten worden van stal gehaald en aan het publiek getoond en er wordt muziek gemaakt.

Door de in totaal 8 Polle-en Ludopauzes stonden we voor de brug van Boom.

In de aanloop van de finale werd er flink doorgetrokken tussen Boom en Reet. Achter mij hoorde ik een fietsband ‘’knallen’’. Het merendeel was al in finale-modus en reed door. Ondanks dat Erik H. heel de weg tegen hartslag 170 op kop gereden had, demarreerde hij voor Terhagen nog even van iedereen weg. Hij wordt straffer met de week.

Onze sterren:

Erik H (gids)-: ****+

104km

32 km/u

1 PP / 13km

Groeten,

Peter

14:55 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.