28-05-17

verslag Herselt - 20mei2017 - 1e en 2e groep

Beste Spurters,

Matige opkomst, wellicht door het regenweer en het verlengde weekend.

Zelf ook even getwijfeld wegens een feestje de avond ervoor. Bovendien gaf de buienradar aan dat de wolken zich verplaatsen richting van ... Herselt. Kwestie van dus niet te rap te rijden of we zouden het regenweer inhalen. Een spurter begrijpt onmiddellijk dat we dus in regenweer gereden hebben. Maar het hield de temperatuur wel op koele 18 à 20 graden en er was veel zuurstof in de lucht. Tot in Duffel reden de 3 groepen samen onder aanvoering van Erik VDA en Ludo.Daarna nam Gert het commando over met assistentie van Luc VH. Beiden bleven gewoon de ganse rit aan kop rijden tegen 36 km/u. Sterk. Op 3 plaspauzes na viel er verder niets speciaals te melden. Zeker een mooie rit ook. Aan de Blauberg liet gids Rudy de kopmannen rechtdoor rijden (terwijl we links af moesten) zodat hij toch even tijd had om wat koolhydraten op te nemen. Het moet zowat 10-15 km voor Lier geweest zijn dat Dieter ons tegemoet kwam. Dat was het sein om alsnog te splitsen. Tot ongenoegen van Paul die de boot miste. Op dat moment lag de gemiddelde snelheid tegen de 34 km/u !

De eerste groep zou dit gemiddelde nog optrekken naar 34,4 km/u, de 2e groep met maar 5 man hield mooi stand (mede doordat Ludo een "Cosemanneke" plaatste tongue-out) en sleepte nog een 33,5 km/u (season highest) uit de brand voor 108km.

1e groep: o.m. Gert, Luc VH, Werner, Jan B, Walter F

2e groep: Jan, Ludo, Paul, Erik VDA, Peter

grtz,

Peter

 

13:03 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-17

verslag Kieldrecht - 26mei2017 - 2e groep

Beste Spurters,

Kort verslagske:

Vandaag ordentelijk scannen en doorschuiven naar de straatkant toe.

Tot aan Boom met de voltallige groep. Gids Eric H. hield de troepen in de hand en we reden met een redelijk doch gedegen tempo. In het dorp Eikenvliet gaf Ludo aan dat er 2 renners tegen de vlakte waren gegaan? Maar of Ludo ze zag vliegen weet ik niet, want er bleek (gelukkig) niets aan de hand te zijn.

Vanaf het keerpunt tussen Doel en Kieldrecht hadden we windmee en bijgevolg ging de snelheid - zonder bij te duwen - de hoogte in. In de vlaktes van Kieldrecht staat er anders veel meer wind. Weinig wind en geen regen dus. We begrijpen dan ook niet waarom we toch moe aankwamen ??

106 km tegen 33 km/u

Een stuk of 18 man, met o.m.  Eric H (gids), Erik VDA, Dirk, Ludo, Jan, Tom, Rudy VB, Jurgen,Walter, Mathieu, gastrenner Fred, Marc, Erwin, ... 

en ondergetekende

Peter

21:23 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-17

verslag Geraardsbergen - 21mei2017 - 1e groep

Rit Geraardsbergen – Groep 1 – 21 mei 2017

 

“Wa was da zeg vandaag?” of “Krampen man” zijn maar enkele van de vele uitspraken die tijdens of na de rit vandaag gedaan werden.

Speciaal ritje vandaag want, de Reetse Spurters gaan een film maken. Daarvoor hadden we via Luc Puimège een professioneel camerateam weten te strikken. Vanaf ’s ochtends was Wim Puimège (jawel, broer van) met een team van drie cameramensen, en een drone-bestuurder aanwezig. Motards van dienst waren Greg (kennis van De Ludo) en Fred die voor de gelegenheid niet mee fietste. Groep één, twee en drie vertrokken samen richting Boom na wat organisatorische vertraging. Onderweg werd gefilmd zoals tijdens de koers waarbij de camera’s de verschillende deelnemers vanuit verschillende posities vastlegden. In Boom sloot Dieter zich bij ons aan. Hij had eveneens last van wat organisatorische vertraging. Naar goede gewoonte wordt er iets te hard gereden als één en twee nog samen zijn.

rs.jpg

Voorbij Buggenhout krijgen we een eerste pauze met een lekke band. Groep 1 en 2 splitsen nadien in We rijden ook al een enkele keer verkeerd zodat de camera al flink wat chaos kan filmen. Super, zo’n scenario kunt ge niet schrijven!

Na de plasstop in Opwijk wordt er gesplitst en gaat het tempo omhoog. Vooral Gert schiet enkele keren als een stier op een rode lap naar de motor. Probleem is dat zo’n stier meestal na enkele meters weer stopt. Gert niet. Iedereen moet zijn best doen om te volgen. Voorbij Liedekerke heeft Luc Puimège prijs. Zijn voorband is lek en de herstelling loopt niet zo vlot omdat er veel materiaal in de volgwagen ligt. Die zit achter groep drie. Ondertussen komt groep twee voorbij gereden. Richting Geraardsbergen gaat het verder vlot vooruit. Hoewel… In Onkerzele moet Koen Peeters lossen op een lange helling en we beseffen niet op tijd dat hij er af ligt. Na de muur wachten we een tijdje, Filip rijdt een eind terug, maar we vinden hem niet. Dan maar naar de Bosberg waar ik hem nog eens probeer te bellen. De damesstem aan de andere kant van de lijn zegt mij dat Koen niet thuis is. Bij ons is hij ook niet, en zijn GSM is ook niet bij hem. Wat later komt hij ook aan boven de Bosberg en worden alle plooien gladgestreken. Bovenaan de Bosberg worden we zowel bij aankomst als bij vertrek gefilmd door een heuse drone. Zo’n machien klinkt als een wespennest en als ge teveel gedronken hebt ziet het er ook zo uit.

2017-05-21 geraardsbergen.jpg

Tijdens het middageten worden enkele deelnemers geïnterviewd door Sigi. Deze dame, die eveneens de ganse rit mee filmde stelde enkele vragen aan de Spurters, die nadien mee in de film zullen verwerkt worden.

Tijdens de terugrit hebben we vooral zijwind, maar de snelheid wijst eerder op wind af. Onderweg zijn vooral Gert, Luc VH, Bart en Filip de brommers van dienst. Richting Reet rijden we 36,5 km/u gemiddeld waardoor we al om half drie in het Gildenhuis aankomen. De sprint die we daarvoor vanaf Boom reden was er voor sommigen teveel aan, maar Helmer was duidelijk de beste. Hij kan Luc VH, Christophe, Luc P en Dieter achter zich laten en pakt zo de 7 punten.

rs3.jpg

 

33,3 km/u gemiddeld en 156km

12 deelnemers:

Beirinckx Filip , Cosemans Gert, Keppens Werner, Peeters Koen, Puimège Luc, Schelfhout Helmer, Servaes Christophe, Van den Bossche Bart, Vanheusden Luc, Vermylen dieter, Voet Wim (gids), gastrenner: Jens Daems

Nogmaals dank aan de deelnemers en de cameramensen die geheel belangeloos een dag voor onze club gefilmd, geïnterviewd, gemotard,… hebben. En dan moet het grote werk nog beginnen. Na het maken van al dat beeldmateriaal zullen er nog wat uren in monteren en dergelijke kruipen.

 

Tot de volgende keer, Wim.

20:36 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-17

verslag Kempenrit - 14mei2017- 2e groep

Beste Spurters,

Vandaag de Kempenrit op het programma. Mooi weer (20°C) en een aantal spurters kwamen terug van hoogtestage in Spanje, dus logischerwijs zeer veel volk aan de start (recordaantal?). Het zou echter een bewogen rit worden.

In de Vinkenstraat in Boechout reden we 2 aan 2 (rustige landweg, niets aan de hand). Aan de andere kant van de weg kwam daar een ruiter op een boerenpaard aangewandeld die we aanvankelijk normaal passeerden. Plots sloeg het massieve beest in paniek en zette zich snel dwars op de weg met zijn achterste naar enkele spurters gericht. Het beest haalde een tweetal keer flink uit en een 4-tal fietsers vielen op de grond. Een spurter sprong in de beek die vol stond met netels. Echter voor gastrenner Eddy (gekneusde rib en gescheurde broek) en vooral Willy was het erger gesteld (3 gebroken ribben). Aangezien dit erg pijnlijk is, bleef Willy wijselijk liggen tot de ambulance van Lier hem kwam ophalen. Een vriendelijke boerin bracht een deken en zou de 2 fietsen voorlopig bijhouden (die Jürgen achteraf zou oppikken). Veel beterschap gewenst Willy en Eddy!

104.jpg

 

099.jpg

 

 

Verder deze rit hebben we heel Sint-Job moeten rondrijden want er stond een kermis en markt in de Kerklei. Ook was er nog een bijna botsing met een brommer en een auto die vonden dat ze bij een wegversmalling nog wat gas bij moesten geven. Wat was dat allemaal vandaag! Geen gemakkelijke taak voor gids Christophe vandaag dus, die samen met Luk VH veel kopwerk voor zich nam.

 

32,3 km/u voor 104 km 

groeten,

Peter

23:02 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-17

verslag Verbrande Brug - 8mei2017 - 1e groep

Verslag Verbrande brug - groep 1
 
Omdat er geen gids was hebben we de rit proberen te rijden op GPS, maar dat was geen succes.
Spijtig, omdat er vandaag een aantal gastrenners (mogelijke nieuwe leden) bij waren.
We zijn gestart met 5 RS in groep 1, maar nadat Luc P en Bart VDB bij groep 2 hebben aangesloten , bleven we met 3 RS en 3 gastrenners over.
Het leek wel op een fietszoektocht vandaag...zoeken naar de juiste weg...zoeken naar een drinkbus...zoeken naar evenwicht op de fiets...zoeken naar een plaatske uit de wind...
 
Afstand: 85km
Gemiddelde: 31,7 km/u  - we hebben veel stilgestaan en de weg moeten zoeken :-(
 
Sprint
1) Werner
2) Filip
3) Gert
 
Filip

18:48 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-17

verslag Verbrande Brug - 7mei2017 - 2e groep

Beste Spurters,

2 verslagen zijn vandaag op de redactie binnengelopen !

----

Vandaag de 2° rit in Mei. 
De temperatuurmeter geeft amper 12°c aan, het zal gans de voormiddag niet warmer worden, reken daar nog de wind bij en je weet het wel.
Groep 1 en 2 vertrekken samen en zijn +/- 35 man sterk. In een (dikwijls te) stevig tempo gaat het richting Brussel.
Jan Van Dijck, die dit seizoen zijn eerste rit meerijdt, heeft de eer om in Zemst plat te rijden. Bijna gelijktijdig verliest Filip B een drinkbus, onze Vlaamse wegen weet jet wel, ze wordt niet meer terug gevonden. Na herstelling splitsen we en G2 rijdt met 21 man verder het heuvelend Brussel tegemoet.
Heel deskundig leidt Kris ons over het parcours, geen makkie met alle wegenwerken, bochten, woonwijken en kasseien...We moeten nog even halt houden, groep 1 had ons inmiddels terug vervoegd, en bij de herstart is er enige vorm van chaos bij G1. Iemand (een gastrenner) heeft pech en met horten en stoten wordt er terug een G1 gevormd.
Zij zullen uiteindelijk de weg kwijtspelen en rijden via een binnenweg naar Reet. 
Het tempo blijft kwistig aan de hoge kant. Enkelen hebben het lastig op de hellingskes. Vanaf Londerzeel is het plat en in de grupetto valt het al bij al nog mee. Teller regelmatig in de buurt van 40 km/u.
Via wat ommetjes komen we in Reet aan om 11:45 u na 91,5 km
Dank aan alle spurters maar toch in het bijzonder voor Kriske, onze gids.
 
De Ludo
-------------------------------------------------------------------------------------

verslagske 2:

Vandaag de rit "verbrande brug", die perfect de rit "Grimbergen" kan genoemd worden (minstens 4 keer dat bord gezien).

Stevig aanvangstempo door Gert en Dirk, waardoor er na een lekke band, al sneller werd beslist om te splitsen. Ook daarna bleef er een hoog tempo aangehouden. Een plaspauze na +/-65km was dan ook welgekomen. Ik verslikte me wat tegen een stoeprand en viel op mijn kl***.

046.jpgDe vele kleine klimmetjes (350 hoogtemeters), het draaien en keren, de kasseistroken, alsmede de wind, maakte van deze rit een lastige kuitenbijter. 

Zeker bij een gemiddelde van 32,1km/u voor 92km.

 

*** Kris I (gids)

** Erik V

* Dirk

 

groeten

Peter

 

 

15:04 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Foto's Mojacar - mei2017

2017-05-06 Mojacar (1).jpg2017-05-06 Mojacar (5).jpg2017-05-06 Mojacar (8).jpg2017-05-06 Mojacar (9).jpg2017-05-06 Mojacar (10).jpg2017-05-06 Mojacar (20).jpg2017-05-06 Mojacar (22).jpg2017-05-06 Mojacar (29).jpg2017-05-06 Mojacar (31).jpg2017-05-06 Mojacar (33).jpg2017-05-06 Mojacar (38).jpg2017-05-06 Mojacar (39).jpg

14:44 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |