24-05-17

verslag Geraardsbergen - 21mei2017 - 1e groep

Rit Geraardsbergen – Groep 1 – 21 mei 2017

 

“Wa was da zeg vandaag?” of “Krampen man” zijn maar enkele van de vele uitspraken die tijdens of na de rit vandaag gedaan werden.

Speciaal ritje vandaag want, de Reetse Spurters gaan een film maken. Daarvoor hadden we via Luc Puimège een professioneel camerateam weten te strikken. Vanaf ’s ochtends was Wim Puimège (jawel, broer van) met een team van drie cameramensen, en een drone-bestuurder aanwezig. Motards van dienst waren Greg (kennis van De Ludo) en Fred die voor de gelegenheid niet mee fietste. Groep één, twee en drie vertrokken samen richting Boom na wat organisatorische vertraging. Onderweg werd gefilmd zoals tijdens de koers waarbij de camera’s de verschillende deelnemers vanuit verschillende posities vastlegden. In Boom sloot Dieter zich bij ons aan. Hij had eveneens last van wat organisatorische vertraging. Naar goede gewoonte wordt er iets te hard gereden als één en twee nog samen zijn.

rs.jpg

Voorbij Buggenhout krijgen we een eerste pauze met een lekke band. Groep 1 en 2 splitsen nadien in We rijden ook al een enkele keer verkeerd zodat de camera al flink wat chaos kan filmen. Super, zo’n scenario kunt ge niet schrijven!

Na de plasstop in Opwijk wordt er gesplitst en gaat het tempo omhoog. Vooral Gert schiet enkele keren als een stier op een rode lap naar de motor. Probleem is dat zo’n stier meestal na enkele meters weer stopt. Gert niet. Iedereen moet zijn best doen om te volgen. Voorbij Liedekerke heeft Luc Puimège prijs. Zijn voorband is lek en de herstelling loopt niet zo vlot omdat er veel materiaal in de volgwagen ligt. Die zit achter groep drie. Ondertussen komt groep twee voorbij gereden. Richting Geraardsbergen gaat het verder vlot vooruit. Hoewel… In Onkerzele moet Koen Peeters lossen op een lange helling en we beseffen niet op tijd dat hij er af ligt. Na de muur wachten we een tijdje, Filip rijdt een eind terug, maar we vinden hem niet. Dan maar naar de Bosberg waar ik hem nog eens probeer te bellen. De damesstem aan de andere kant van de lijn zegt mij dat Koen niet thuis is. Bij ons is hij ook niet, en zijn GSM is ook niet bij hem. Wat later komt hij ook aan boven de Bosberg en worden alle plooien gladgestreken. Bovenaan de Bosberg worden we zowel bij aankomst als bij vertrek gefilmd door een heuse drone. Zo’n machien klinkt als een wespennest en als ge teveel gedronken hebt ziet het er ook zo uit.

2017-05-21 geraardsbergen.jpg

Tijdens het middageten worden enkele deelnemers geïnterviewd door Sigi. Deze dame, die eveneens de ganse rit mee filmde stelde enkele vragen aan de Spurters, die nadien mee in de film zullen verwerkt worden.

Tijdens de terugrit hebben we vooral zijwind, maar de snelheid wijst eerder op wind af. Onderweg zijn vooral Gert, Luc VH, Bart en Filip de brommers van dienst. Richting Reet rijden we 36,5 km/u gemiddeld waardoor we al om half drie in het Gildenhuis aankomen. De sprint die we daarvoor vanaf Boom reden was er voor sommigen teveel aan, maar Helmer was duidelijk de beste. Hij kan Luc VH, Christophe, Luc P en Dieter achter zich laten en pakt zo de 7 punten.

rs3.jpg

 

33,3 km/u gemiddeld en 156km

12 deelnemers:

Beirinckx Filip , Cosemans Gert, Keppens Werner, Peeters Koen, Puimège Luc, Schelfhout Helmer, Servaes Christophe, Van den Bossche Bart, Vanheusden Luc, Vermylen dieter, Voet Wim (gids), gastrenner: Jens Daems

Nogmaals dank aan de deelnemers en de cameramensen die geheel belangeloos een dag voor onze club gefilmd, geïnterviewd, gemotard,… hebben. En dan moet het grote werk nog beginnen. Na het maken van al dat beeldmateriaal zullen er nog wat uren in monteren en dergelijke kruipen.

 

Tot de volgende keer, Wim.

20:36 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.