14-05-17

verslag Kempenrit - 14mei2017- 2e groep

Beste Spurters,

Vandaag de Kempenrit op het programma. Mooi weer (20°C) en een aantal spurters kwamen terug van hoogtestage in Spanje, dus logischerwijs zeer veel volk aan de start (recordaantal?). Het zou echter een bewogen rit worden.

In de Vinkenstraat in Boechout reden we 2 aan 2 (rustige landweg, niets aan de hand). Aan de andere kant van de weg kwam daar een ruiter op een boerenpaard aangewandeld die we aanvankelijk normaal passeerden. Plots sloeg het massieve beest in paniek en zette zich snel dwars op de weg met zijn achterste naar enkele spurters gericht. Het beest haalde een tweetal keer flink uit en een 4-tal fietsers vielen op de grond. Een spurter sprong in de beek die vol stond met netels. Echter voor gastrenner Eddy (gekneusde rib en gescheurde broek) en vooral Willy was het erger gesteld (3 gebroken ribben). Aangezien dit erg pijnlijk is, bleef Willy wijselijk liggen tot de ambulance van Lier hem kwam ophalen. Een vriendelijke boerin bracht een deken en zou de 2 fietsen voorlopig bijhouden (die Jürgen achteraf zou oppikken). Veel beterschap gewenst Willy en Eddy!

104.jpg

 

099.jpg

 

 

Verder deze rit hebben we heel Sint-Job moeten rondrijden want er stond een kermis en markt in de Kerklei. Ook was er nog een bijna botsing met een brommer en een auto die vonden dat ze bij een wegversmalling nog wat gas bij moesten geven. Wat was dat allemaal vandaag! Geen gemakkelijke taak voor gids Christophe vandaag dus, die samen met Luk VH veel kopwerk voor zich nam.

 

32,3 km/u voor 104 km 

groeten,

Peter

23:02 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.