26-03-17

verslag Tildonk - 25mrt2017 - 3e groep

De omschakeling naar zomertijd is genomen. 22 Reetse spurters waren op tijd om met groep 3 de rit naar Tildonk af te werken.
 
Er werd rustig vertrokken, een beetje alternatief naar Duffel en vandaar met de wind op kop via via naar Tildonk.
 
Ik, als gids, kon op dit stuk tegen de wind rekenen op 2 krachtige meesterknechten (Karel en Ivo), die het grootste deel van de wind op hun schouders namen.
 
Net niet centrum Bonheiden, net niet centrum Rijmenam, net niet centrum Haacht, wel door Wespelaar en dan zien we de fijne kerktoren van Tildonk liggen. Tildonk, in de middeleeuwen Thieldunck wat zou komen van de oude woorden 'Til' = bos en 'Dunck' = verhevenheid. Maar van die verhevenheden merken we vandaag niets (ook andere dagen trouwens niet), net voor het centrum van Tildonk gaan we rechtsaf het jaagpad van het kanaal Mechelen-Leuven op. Dat kanaal ligt hier al van 1750. En het ligt goed, want de wind waait ons vanaf naar Mechelen.  Het gaat dan vlug voorbij Kampenhout om iets voorbij Planckendael een omleidingske te moeten nemen: het jaagpad af, twee straten en terug het jaagpad op. Dan is het wachten op de laatste brug voor het station van Mechelen om van het linkse jaagpad naar een noodfietspad op de rechterkant te gaan.
 
In Heffen nemen we niet het jaagpad langs de Zenne, maar gaan even door centrum Heffen om dan een weg door de velden te vinden naar het Zennegat.
 
Daar zien we de blauwe brug over Dijle al liggen. Erop en erover. Nog een blauwe brug en via de dijk naar de Netestraat en het vals plat van de Van der Taelenstraat. Nog even de plateaukes ontwijken en we zijn aan de kerk. Geen lekke band, geen valpartijen en de zon is ondertussen volop van de partij! Ook mooie cijfers op het rapport: 68 km gereden aan 28 km gemiddeld!
 
-------
 
 
Joos
    Niets is zoals het was, maar slechts zoals het herinnerd wordt.
(Maaike Ouboter)

22:51 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.