09-08-16

verslag Houwaert - 7aug2016 - groep 2

Naar nieuwe gewoonte (leuk voor gans de groep) wordt in één groep gereden tot Walen dorp door.

In de Lange Zandstraat wordt de splitsing aangekondigd en mijn kilometer stijgt heel snel > 35 km/uur.
Dit zal de ganse rit zowat de minimum snelheid worden. Heel deskundig leiden Tom B en Helmer ons tot Werchter naar onze plasplaats.
We zien G1 daar vertrekken en blijkbaar zit er enige terughoudendheid bij de RS van G1 want een 3-tal gasten besluit bij onze groep aan te sluiten.
Bij ons vertrek moet worden opgelet voor een groep wielertoeristen uit St K Waver, die voornamelijk uit dames bestaat. Ook leuk.
In Wezemael laten we de middelberg gelukkig rechts liggen om zo sneller aan de helling moedermeule te komen. Helling die moeilijker is dan ze eruit ziet.
Na wat temporiseren rijden we naar Houwaert-berg waar G3 wordt ingehaald. Er is een kleine sprint tot boven G2 versus G3, 
Verder gaat het naar de panoramaberg en ons tempo blijft hoog zodat recup er niet bij is. Met de heuvels achter de rug gaat het tempo verder omhoog en bij 40 km/uur horen we een schril fluitsignaal om aan te geven dat het misschien wat snel gaat. Dat fluitje gaan we nog een paar keer horen.
In de Donderheide lekke band voor Erik VDA. Tijdens de herstelling komt G1 ons voorbij gesneld en Luc VH en Marc Steenbakkers sluiten voor de laatste kilometers hun wagonnetje aan. In Duffel gaat het licht wat minder schijnen voor Erik VDA en Ludo T. want de finale wordt (veel) te vroeg ingezet.
Arriveren in Reet om goed 12:00 uur na 112 km en gemiddeld 31,55 km/uur.
Dank aan Tom B, voor het uitstekende gidsen.
De Ludo 

23:04 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.