24-07-16

verslag Lokeren - 24juli2016 - 1e groep

hieronder verslag rit 'Lokeren' groep I

eigenlijk is de benaming 'Lokeren' niet helemaal correct, want groep II rijden tot Beervelde als verste punt en Groep I rijdt tot in Oostakker (deelgemeente van Gent). 

prachtig weer vandaag en dan ook massa reetse spurters aan het vertrek.

zoals ondertussen stilaan traditie aan het worden rijden de drie groepen het eerste stuk samen tot aan de brug van Boom.

Gezien de afstand voor Groep I boven de 130 km is, probeer ik van bij de start een beetje het tempo hoog te houden.  We rijden langs de dijk naar Temse, waar we via Tielrode, Elversele naar Waasmunster rijden.  In Waasmunster een onverwachte hindernis door aankomst/vertrek plaats van een MTB-tocht, maar via een kleine omleiding komen we heel snel terug op het normale parcours.  Voorbij Waasmunster nemen we linksaf richting Hamme, waar we onze pitsstop zullen houden op een afgebakende zone met de nodige voorzieningen.  We beslissen om tot voorbij Zele groep I en II samen te houden, aangezien niemand van groep II goed de weg weet. 

Voorbij Zele wordt er dan gesplitst, een tiental voelen zich geroepen om vandaag met Groep I mee te rijden.  Onmiddellijk wordt het tempo boven de 40 gehouden en wordt er zeer professioneel 'rondgedraaid'.  Via een brug over de E17 komen we in Lokeren Spoele, waar we links nemen richting Lokeren Heiende.  Door het weinig bochtenwerk en de zwakke tegenwind blijft het tempo constant boven de 40. Aan de verkeerslichten van Beervelde besluit Dieter om af te haken, blijkbaar nog gevolgen van zijn bezoek aan Tomorrowland van gisteren.  Niet getreurd, we zijn dan nog met negen.  Alleen onze ouderdomsdeken Matthieu laat af en toe zijn beurt eens passeren, maar niemand die hier uiteraard een probleem mee heeft. 

Op het verste punt Oostakker draaien we terug richting Zaffelare.  Iedereen had verwacht dat het nu meewind zou zijn, maar dat viel toch een beetje tegen.  Of waren het de benen die toch een beetje moe begonnen te worden ?  Via Eksaerde rijden we over de kasseien van Sinaai terug naar Waasmunster, waar we terug de E17 over moeten.  Deze licht hellende strook leek we een col buiten categorie voor mij !  Via de heide van Waasmunster rijden we terug naar Temse.

Gezien het mooie weer rijden we niet langs de dijk naar Boom, maar wel via Bornem en Ruisbroek.  Af en toe valt het tempo nu toch wat terug, de kopmannen worden nu ook minder talrijk.  Matthieu weet mij te zeggen dat we sinds het splitsen de eerste 2 uur ongeveer 80 km gedaan hebben ! dus bijna 40 km/h !

In Boom gaan we niet via de klassieke finale wegens de drukte van Tomorrowland.  We rijden rechtdoor richting Aartselaar en via de Pierstraat rijden we terug naar Reet.  

De sprintuitslag heb ik helaas niet kunnen zien, wegens helemaal choco !

@ Wim,

kan jij deze aanvullen ? 

De deelnemers :

1. Wim V

2. Dieter (in Boom aangepikt zonder helm en in Beervelde teruggedraaid zonder helm)

3. Bart VDB

4. Matthieu

5. Helmer

6. Ludo L

7. Fred

8. Tom VDB (gastrenner)

9. Luc Puimège (gids en verslaggever)

Aan alle collega-groep I'ers, merci om te mogen meerijden !  Dit was echt een staaltje hardfietsen !

hopelijk tot volgende week, als ik gerecupereerd geraak.  Lig nu aan de baxter en zuurstoffles.

groeten,

Luc Puimège

18:30 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.