05-07-16

verslag Merckx-route - 3juli2016 - 2e en 3e groep

Vandaag gaan we een groepsfoto nemen naar aanleiding van 40 jaar Reetse Spurters.

Onze fotograaf is vroeg ter plaatse en trekt wat sfeerbeelden aan de boerderij voor we naar de Schorre vertrekken om op een uitgelezen locatie de groep te ordenen dat iedereen erop kan.
Na een kwartiertje proberen en met wat aanwijzingen van de fotograaf lukt het. Resultaten volgen later.
Gezien de Merckx route nog niet volledig was verkent voor G2 en 3 wordt als alternatief de rit Kobbegem terug gereden. Rijden we zowat in dezelfde richting met her en der een hellingske. Ludo T en Jos gidsen respectievelijk 2 en 3. In Breendonk splitsen we en is het ieder voor zich.
Voor G2 gaat het van in den begin stevig, vooral met de wind maar die heeft op Vaast en co geen vat. De gids moet af en toe aanmanen om even te milderen zodat we kunnen samen blijven.
In Eversem lekke band voor de Mich. Wij worden gepasseerd door een lachende G3. Niet voor lang echter want met Ludo, Vaast, een groene rubber en een bommeke kunnen we snel verder voor de laatste molshopen en G3 wordt voorbij Meise aan de lichten ingehaald.
De baan naar Kapelle wordt een ware race. Ik noteer (heel) even een snelheid van > 50 km/uur, waarschijnlijk om den 3 te imponeren.
Na nog een extra lus voorbij Walem komen we in Reet aan om 11:40 uur na 90 km en een gemiddelde van 31,5 km/uur.
De commentaren achteraf waren positief dus...merci aan allen.
De Ludo
IMG_3508.jpgIMG_3513.jpgIMG_3518.jpgIMG_3505.jpgIMG_3507.jpg

22:03 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.