05-07-16

verslag Merckx-route - 3juli2016 - 1e groep

Verslag Merckx-route 3 juli 2016 - groep 1

De getallen:
117 km, 35,1 gemiddeld

Het verhaal:
Na deel één van de fotosessie van Leen Tuyteleers (zus van...) aan de boerderij ging deel twee door aan de Schorre. Daarom reden we met de ganse groep rustig richting Boom om aldaar plaats te nemen op een helling.
Momenteel wordt er in de Schorre hard gewerkt aan de voorbereidingen van Tomorrowland. Na wat aanwijzingen van de fotografe lukte het toch om als één groep naar 't vogeltje te kijken.
Wat vroeger dan anders splitsten we onmiddellijk vanaf daar omdat bij groep 2 en 3 geen gidsen voorzien waren. Zij reden richting Kobbegem.
Via Rumst en de Dijle waren we al snel terug op het originele parcours richting Mechelen en Hombeek. Direct werd duidelijk dat Bart er veel zin in had. Samen met Fredje werd iedereen opgejut om vooral veel gas te geven! Stilaan werd er getracht om wat rond te draaien. Sommigen kozen er voor om nog even af te wachten en de benen nog wat te sparen. Anderen wachten niet af en geven van bij het begin alles waardoor de benen nadien leeg zijn.
In Zemst en Grimbergen bleek dat de wind toch wel een beetje tegen zat. Als er dan ook nog eens wat hellingen komen wordt het al snel zwaar. Gelukkig zorgden enkele fotograferende dames in Grimbergen voor afleiding.
Wat verder kwamen we meer en meer groepen fietsers tegen in de andere richting. Blijkbaar waren nog mensen de Merckx-route aan het fietsen.
Op de rechte stukken lukte het al meer en meer om rond te draaien. Achteraan kreeg Walter het echter wat moeilijker en moest lossen. Hij had helaas niemand verwittigd en toen we dit in de gaten kregen vonden we hem niet zo direct terug. Na wat zoeken zijn we verder gereden voor de laatste lus richting Sint-Brixius-Rode om ook de Merckx-helling mee te pakken.
Een nadeel van deze rit is wel dat we enkele malen op dezelfde punten komen. Maar zoals Cruijff al zij: Elk nadeel heb zijn voordeel. Wanneer we richting Kapellen-op-den-Bos rijden zien we Walter terug omdat hij alleen richting Reet aan het bollen was. Hij zou proberen nog even met ons mee te rijden maar gaf aan dat het niet erg was als we doorreden. Naast het kanaal richting Tisselt ging de snelheid met een snok richting 46, 47 km/u waardoor Walter al snel gevloerd werd.
In Klein-Willebroek ging Fred vol voor de sprint (van den Tabac). Helaas verdiende hij geen punten. In Boom zorgt Robby er alleen voor dat de finale snoeihard gereden wordt. Hij laat de snelheid bijna niet onder de 40km/u komen. Zo blijft alles samen maar ook bergop in Rumst geeft hij nog niet op. Boven wordt lang gewacht om te sprinten, maar als Werner aanzet is niemand in staat om hem te kloppen.

Bedankt en tot de volgende,
Wim


11 RS + eerste vijf in sprintvolgorde:
1. Werner Keppens
2. Wim Voet (gids)
3. Luc Puimège
4. Helmer Schelfhout
5. Robby Torfs

6. Fredje Mortelmans
7. Koen Peeters
8. Walter Schelstraete
9. Filip Beirinckx
10. Ludo Lefever
11. Bart Van Den Bossche

22:00 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.