06-06-16

verslag Hageland - 5mei2016 - 1e groep

beste spurters,

hierbij verslag groep I "Hageland"

Vandaag voorspellingen van KMI tot 25 °C en in de namiddag / avond kans op onweer.  Daardoor heel wat Spurters aan de start voor een mooie dagtrip.  Van start tot na de middagpauze hebben we de zon helaas niet veel gezien door de aanvankelijk dichte miste en later het dichte wolkendek.  Niet getreurd de temperatuur was aangenaam en we konden netjes om 8h15 van start gaan.

Eerste uur de tegenwoordig klassieke discussie over wel of niet splitsen tussen groep I en II.  Maar uiteindelijk wordt er na ongeveer 50 km en de pitsstop toch gesplitst.  Groep I onder de vakkundige leiding van Wim Voet.  Een aantal mooie 'lussen' leiden ons langs kleine weggetjes welke er door de zware regenval tijdens de nacht toch wat vettig bij liggen.  Maar met de nodige voorzichtigheid, vooral tijdens de afdalingen, vormen deze ook geen probleem voor een geoefende Reetse Spurter.  Het tempo wordt vooral door gids Wim zelf constant hoog gehouden, maar ook anderen leveren regelmatig hun bijdrage.  Boven op de klimmetjes (o.a. de fameuse 'chartreuse') wordt er telkens efkens gewacht zodanig dat iedereen terug kan aansluiten.

Na 115 km (rond 12 h) komen we aan onze middagstopplaats.  Groep II en III zijn al aangekomen.  De meesten nemen plaats buiten op het terras, enkel een aantal Groep II'ers kiezen ervoor om binnen in het café het nodige vocht en voedsel op te nemen. 

Na de stop gaat het onmiddellijk terug efkens bergop en dat doet blijkbaar bij de meesten na een stop nog meer pijn aan de benen.  Daarna nog enkel andere hellingen en deze beginnen stillekes aan toch zwaar door te wegen.  Wanneer de meeste bergskes voorbij zijn heeft onze Rudy platten band.   Deze wordt snel hersteld en dankzij de rocket pomp van onze gids ook op voldoende druk gebracht.  Helaas een aantal km verder terug plat voor de Rudy, blijkt dat zijn buitenband zijn beste tijd gehad heeft.  Rudy belooft dan ook om komende week een nieuwe buitenband te kopen. 

Daarna valpartij van Werner.  Gelukkig enkel wat schaafwonden en we kunnen terug verder.

De laatste 30 km worden heel zwaar, gelukkig wordt er beslist om deze toch samen af te leggen en niemand achter te laten.  Enkel Luc VH en Ludo  L. rijden door.  In Duffel moeten we nog een klein omleidingske volgen wegens de jaarlijkse braderij.  Een aantal beslissen daar om recht naar Reet te rijden.

Dan de finale :

er zijn nog 6 overblijvers welke zullen vechten voor de vijf plaatsen welke recht geven op punten voor het fameuse sprintersklassement.  Wim Voet is echter zo sportief om bij de afdaling voor de Hollebeek zijn bril weg te gooien en schakelt aldus zichzelf uit. 

Voor de top van de Hollebeek demarreert Werner heel krachtig en niemand slaagt erin om zijn wiel te volgen.  Werner wordt dan ook de verdiende winnaar van deze klassieker van het Hageland.

de uitslag :

1. Werner

2. Luc P

3. Walter

4. Walter

5. Rudi

Wim voet, Fred, Koen P, Luc vh, Ludo L.

hopelijk ben ik niemand vergeten ?

 

totale afstand ongeveer 195 km

gemiddelde waarschijnlijk rond de 34 km/h

 

groeten

uw verslaggever

Luc Puimège

17:58 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.