23-05-16

verslag Hekelgem - 22mei2015 - 1e en 2e groep

Beste Spurters,

’s morgens werd ik wakker door de regen, maar de buienradar gaf droog aan. Het was bovendien redelijk zacht weer (17°).

Toch zeer weinig volk aan de boerderij, en voor groep 1&2 was er slechts 10 man. Nochtans één van mijn favoriete ritten: Hekelgem.

Tot over de brug van Boom reden de 3 groepen samen (om verkeersboetes te vermijden). Iets verder in Terhagen had Dieter een lekke band en wat verder vielen de lepels uit zijn niet gesloten achterzakje :) Daarna werd er goed doorgetrokken door Fred, Dieter en Robby. Ergens tussen Londerzeel en Buggenhout komen we de 3e groep opnieuw tegen, waar Tom mee aansloot. Wat verder draaiden ook Robby en 2 collega’s af om via Buggenhout terug naar huis te rijden.

Toen waren we nog met... zes, te weten: Fred en Dieter van de 1e groep, Tony, Erik VDA, Michael en mezelf van de 2e groep. Fred en Dieter reden nagenoeg steeds op kop, Erik en Michael kwamen mee in steun. Nabij Aalst op de Brusselsebaan trok Fred, de Kruijswijk van de dag, stevig door. Het was al stevig harken om bij te blijven en de eerste hellingen moesten nog beginnen! Ik heb heel de weg niet durven kijken naar mijn hartslagmeter. Paradoxaal genoeg waren de hellingen welgekomen, want deze konden in eigen tempo genomen worden. Onze tegenwoordig opgespaarde pisstop werd gehouden midden de hellingszone alwaar een grote dode marter op de weg lag. Na wat opzoekwerk gok ik dat het eerder een bunzing was (een marterachtige). 

2016-05-23 Hekelgem (14).jpg2016-05-23 Hekelgem (1).jpg

 

Na de hellingszone reed Fred verder hard door tegen 38 km/u richting Reet. Vooral Dieter wisselde af, maar ook Tony en Michael deden kopwerk.

Met zicht op het Atomium en op het Torenhof van Kobbegem (versterkte Donjon uit de 14e eeuw met stallingen uit de 8e eeuw)  hielden we even halt want Fred had een inbus nodig (voor een optimale tijdritpositie?).

2016-05-23 Hekelgem (3).jpg

2016-05-23 Hekelgem (4).jpg

Tot dan was de rit droog verlopen (zie foto's), maar vanaf Londerzeel gingen dan toch de sluizen open. Regen en vermoeid of niet, Dieter nam de lus van de 1e groep er nog snel even bij - Ouch. Erik kreeg het wat lastig en er werd iets gemilderd (37 ipv 38). Het vat was al 5 keer af, dus stak ik nog een 6e vat op om naar het einde toe ook nog wat kop te doen. In de finale werden de punten als volgt verdeeld: Dieter 5, Fred 4, Tony 3, Michael (“Miche”) 2, Peter 1. Ik kwam wel 3’ later binnen, maar dat overkomt zelfs Valverde :)

 

117km

31,8 km/u

450 hoogtemeters

1 dode bunzing

Groeten,

Peter

20:50 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.