08-05-16

verslag Testelt - 8mei2016- 1 groep

Testelt – groep 1 – 8 mei 2016

Weeral een dag met super-zomerweer om te starten voor een rit! Slecht weer is het alleen in Mallorca en in de buik van Helmer. Hij moet helaas passen als gids voor groep 1 om medische redenen. Vandaar dat ik als vervang-gids de rit niet echt kon verkennen. Voor groep 2 is geen gids voorzien, maar Rudi heeft dat voorzien. Hij heeft de rit al eens bekeken en neemt het gidsen op zich.

Met een 25-tal rijden we richting Duffel, Putte om in Beerzel te splitsen. Tijdens onze stop komt al vrij snel groep 3 er aan. Ik krijg zo de indruk dat zij de laatste tijd goed doorvlammen.

rs.png

Cancellara:That guy Helmer from Reet has also a bit troubles I heard. …What’s the name of that town again?...”

Na een korte wegblokkade door zoveel blauw, rood en zwart geweld vertrekken we met 8 man. Eerst draaien we met 5 rond. Luc, Werner, Ludo, Robby en ikzelf proberen om de snelheid rond de 40 te houden. Niet gemakkelijk want de oostenwind zit voorlopig in ons nadeel. Walter draait ook af en toe mee rond. Mathieu en Gert hebben zich achteraan gezet om verschillende redenen. Voor Mathieu gaat het snel genoeg. Gert spaart zich nog wat voor als het sneller moet gaan. In Langdorp rijden we even verkeerd. Een rit niet verkennen heeft zo zijn nadelen. Wat verderop in Testelt zitten we vast in de extra lus en zijn we genoodzaakt om rechtsomkeer te maken. In Rillaar klimt Ludo zoals jong veulen als eerste alle hellingen op. Door de extra lus rijden we terug achter groep 2. Pas voorbij Gelrode zien we ze voor ons rijden als ze naar de dijk van de Demer rijden. Wij nemen de baan richting Werchter. Zo kunnen we een 8-tal kilometers rechtdoor rijden. Gert schuift spontaan naar voor een solo van enkele kilometers aan iets hogere snelheid. Gelukkig kunnen we nadien terug met vijf overnemen om gelijke snelheid te houden. In Werchter zien we dat groep 2 terug achter ons rijdt. Aangezien de wind nu meer in het voordeel staat gaat de snelheid verder omhoog. Daardoor lukt overnemen niet altijd even goed. Sommige benen draaien niet meer zo soepel, en durven net als de tandwielen van Walter, al eens dienst weigeren. Bij de start van de finale krijg ik het foute idee om te demarreren. Ludo vindt het wel een goed plan en trekt stevig door. We krijgen direct een twintigtal meters. Toch moet ik al snel lossen. Wat verder hoor ik en voel ik een zuchtje wind passeren. Na even te knipperen met mijn ogen zie ik dat Gert al bij Ludo is. De rest volgt op een afstand en de besten lijken weg te zijn. Gert rijdt zijn finale echter voor de brug van de E19. Ludo gaat alleen door en zal ook winnen. Robby heeft het meeste moed (of de beste benen) en gaat er achteraan. Hij wordt tweede.

In de achterhoede kan Werner Luc nog remonteren voor de streep.

rs2.png

Tom Dumoulin: “Als iemand de roze trui af moet pakken, dan liefst Ludo Lefever”

gegevens: 118 km - 34,6 km/u gemiddeld 8 deelnemers: Gert Cosemans, Werner Keppens, Ludo Lefever, Luc Puimège, Walter Servaes, Robby Torfs, Mathieu Van Hecke, Wim Voet (gids - verslag) p.s.: Veel beterschap Helmer! mvg, Wim

16:00 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.