05-05-16

verslag Kieldrecht - 5mei2016 - 2e groep

Ola Ciclista de Reet (Ano),

Hoy de rit naar Kieldrecht. Fresco bij de start 10°C, maar geen mouwstukken want straks 19°C.

Aan de start ben ik eindelijk in orde met mijn batchke (tot tevredenheid van Raf). Ook in orde was Luc. Fris of niet, vandaag moest en zou de groene trui geshowd worden.2016-05-05 Kieldrecht (1).jpg De anderen knijpen hun billen al wat toe: deze man is klaar om zijn trui te verdedigen!

Na het startshot reden we, weliswaar met meewind, aan een vrij hoge vaart. Ik dacht dat mijn vorm nog steeds niet goed was, maar in het verslag van Wim lees ik dat het tegen 40km/u was! (mijn snelheidsmeter moet nog geïnstalleerd worden). Tijdens de plaspauze kwam ook de 3e groep eraan. We waren in de 2e groep met: Erik H (gids), Tom, Rudy en mezelf - corrigeer me indien ik iemand vergeten ben :). Het tempo vd 1e groep viel nog mee en ik stelde voor om nog een 10-tal kilometer te volgen. Wat later reed Erik naar voor om dit te melden. Wellicht zei hij iets anders want plots werd er opgetrokken naar 50 km/u (verslag Wim). Dat lijkt me een goede regel: bij 50 wordt er gesplitst :)

Niet ver van Doel haalde Tom B zijn stuurmanskunsten boven om in een bocht overeind te blijven met een lekke band. De 3e groep passeerde ons daar tegen een goed tempo. Terug vertrokken kwam Paul S ons moederziel alleen tegemoet in de lange rechte waaierbaan naar Kieldrecht. Versterking konden we met de nakende tegenwind goed gebruiken. Paul stelde voor om rond te draaien. Voor Beveren kwamen we wederom de 3e groep tegen die opgehouden werd door agenten (wellicht met te weinig om op de baan te mogen rijden). Iets voor Temse moest ik passen met het rondraaien (hartslag continu 150-155). Tom en Erik waren de locomotieven van dienst. Straks wordt het nog traditie, maar ook deze rit kende geen finale wegens volledig verkrampte verzuring, en namen we een shortcut langs de Bosstraat.

Geslaagde rit dus !

ps - Beloofd is beloofd, met vrouwlief 's middags nog gaan wandelen aan het mooie Bornem met een Kriek van't vat achteraf. Niet alleen in Mallorca is het terrasjesweer !

 

A su Salud! Peter

 

De volledige 2e groep hielp met de lekke band van Tom id buurt van Doel.  :)2016-05-05 Kieldrecht (2).jpg2016-05-05 Kieldrecht (4).jpg2016-05-05 wandeling Bornem (12).jpg2016-05-05 wandeling Bornem (7).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20:42 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.