05-05-16

verslag Kieldrecht - 5mei2016 - 2e groep

... Vandaag de derde zonnige dag na een zeer slechte maand april. Vorige week viel er nog hagel en was het vaak onder de 10 graden overdag...
groep 1, 10 spurters:  Gert, Luc, Bart, Paul (tot Doel), Rudy, Helmer, Walter S, Werner, Koen P, Wim (gids en verslag)
113 km tegen 34,6 gemiddeld.
 
Vandaag veel beter weer. Een stralend zonnetje, net zoals in Mallorca blijkbaar. We starten slechts met 14 spurters in groep 1 en 2. Eric Haegemans zal groep 2 gidsen. 's Morgens is het nog wel even fris maar het warmt snel op.
Kieldrecht is traditioneel een rit met veel wind en ook vandaag zal dat niet anders zijn. De oostenwind blaast ons echter vlot richting Temse. Luc heeft er vandaag zin in, hij heeft speciaal de groene trui aangetrokken.
We spreken af om voorbij Temse een korte stop te houden bij een bos waar we meestal stoppen. Daar zien we een geparkeerde auto waarvan de inzittenden volgens enkele spurters viezere dinges aan het doen zijn dan wij.
Ondertussen is Paul hard aan het lobbyen om niet te splitsen. Naar zijn zeggen is iedereen akkoord. Als gids heb ik echter gemerkt dat het stuk tot Temse er regelmatig 40 per uur gereden is. Het lijkt mij weinig waarschijnlijk dat de kanonnen die we bij hebben dan niet willen splitsen. De eerste die ik het vraag (Luc) antwoord heel duidelijk dat samen blijven geen optie is. In Haasdonk moeten we nog even voorzichtig zijn bij het oversteken aan wegenwerken. Vanaf dan is het alle remmen los... denken we toch.
Als we in Nieuwkerken-Waas aan de kerk afslagen komt Eric (gids groep 2) ons vlot voorbij gesjeesd. Dat is olie op het vuur voor een paar turbo's in de groep die dan aanslaan.
Richting Kieldrecht zitten we een hele tijd tegen de 50 km/u en is het harken voor iedereen met minder dan 13kg spiermassa. Ter vergelijking: profs zitten rond de 10 kg.
Ondanks deze snelheid zijn er een paar mensen meegereden die eerst twijfelden: Rudy, Walter en Paul hebben toch gekozen voor groep 1.
In Doel kiest Paul er echter voor om zich te laten afzakken naar groep 2.  Rudy en Walter kunnen goed mee.
Vooraan zijn het vooral Gert, Luc en Bart die sterk rijden. Helmer komt ook regelmatig vooraan voor kopwerk. Als we terugdraaien richting Temse komt de wind meer in ons nadeel. Dan is het vooral Gert die de snelheid hoog houdt.
Voorbij Temse vermijden we de dijk en rijden we langs Bornem. Verder rijden we vlot tot Boom. Daar begint de tactische voorbereiding van de finale. Gert vraagt aan ons of hij mee moet sprinten. Luc knijpt enkele keren de remmen toe om niet vooraan te zitten. Rudy probeert tot drie keer te ontsnappen maar wordt telkens teruggegrepen. Koen rijdt gewoon weg zonder dat het zijn bedoeling was maar boven aan de 'blauw pan' wordt ook hij ingelopen.
In de sprint is Werner de snelste, voor Luc, Wim, Helmer en Bart.
Aan de kerk wordt nog eens herhaald dat Gert overduidelijk de sterkste was vandaag. De prijzen worden echter aan de meet uitgedeeld, dus zijn de 7 punten voor Werner!
 
Bedankt allemaal en tot volgende keer,
Wim

19:48 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.