01-05-16

verslag Neerijse - 1mei2016 - 2e groep

Hallo RS,

Eindelijk droog weer na een ellendig week wat het weer betreft, maar nog wel frisjes en de meesten komen

dan ook met lange koersbroek. Aan de kerk van Reet worden we nog aangemoedigd door Ludo die blijkbaar andere plannen heeft :) Veel plezier in Mallorca!  Toch nog een redelijk groepje voor de thuisblijvers (een 14-tal man voor de 2e groep schat ik).

In Walem werden de Walemenaren vroeg opgeschrikt door een luide knal. Geen terroristisch gebeuren, wel een band van één onzer sprinters die het spectaculair begaf. Het duurde even tot we terug op gang kwamen en Gert trok dan maar fors door tot aan de plaspauze. Landelijk gelegen en voorzien op een groot "komichke".

2016-05-01 Neerijse (7).jpg

 

 

Na het splitsen zakte het tempo niet, en in Erps-Kwerps kwam ik al vermoeid aan het begin van de hellingzone. Tom B deed echter voorbeeldig gidswerk en boven werd er telkens netjes gewacht. Op de terugweg was er weer een luide knal te horen. Deze maal was het Herbert zijn band dat het begaf. Een grote snee in de buitenband bleek problematisch te zijn. Gelukkig passeerde de 1e groep waarin Jan een stuk buitenband bijhad. Echt goed oppompen bleek toch niet mogelijk en Herbert besloot op het gemakje naar huis te rijden.

2016-05-01 Neerijse (3).jpg2016-05-01 Neerijse (8).jpg2016-05-01 Neerijse (5).jpg

Uw reporter in de volgwagen :)

 

Na nog 20 km wind tegen was bij de meesten het vat af en wegens het late uur werd er beslist de finale niet te rijden.

30,8 gemiddeld voor 107 km en 460 hoogtemeters.

In de late namiddag nog naar ons jeugdig lid Jiry gaan kijken in Hoboken (Grote Prijs 1 mei - junioren): heel attent gekoerst en mee in de kopgroep met de beste 14 man tot aan de finish ! (42,2km/u).

Ook Remy reed deze koers bij de Nieuwelingen een mooi resultaat (40 km/u).

groeten

peter

 

21:48 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.