04-04-16

verslag Viersel - 2apr2016 - 1e groep

Niettegenstaande deze rit op een zaterdag  gereden wordt omdat er ’s anderendaags koers gereden wordt in het dorp, toch nog een redelijke opkomst.

Zoals gewoonlijk wordt er eerst gezamenlijk met groep 1 en 2 vertrokken aan een gezapig tempo waar iedereen zich kan in vinden. Na een 30-tal km, 500 meter voor de traditionele splitsing reed Vaast nog vooraan plat en eens dit euvel opgelost werd er dan ook maar ineens gesplitst.

Oorspronkelijk bestond de 1ste groep uit een 12-tal man, waaronder Fred, Dieter, Bart, Walter, Paul, Vaast, Yuri, Koen (gastrijder), de 3 Luc’en (Luc V.H., Luc P. en Luc R.), en nog 1 of 2 man, maar ik kan effe niet op de naam komen … ( kan er iemand de ontbrekende namen nog aanvullen aub).

Niettegenstaande er verschillende mannen bij waren die de dag nadien wilden gaan koersen werd er door iedereen redelijk goed rondgedraaid, alleen Fred hield het na een 10-tal km voor bekeken en liet zich terug afzakken naar de 2de of 3de groep (waarschijnlijk om zich wat te sparen voor de koers van morgen).

Als extra lus werd er besloten om langs Grobbendonk eens langs de kleine Nete te rijden, wat vind ik persoonlijk veel leuker is met al z’n slingerende bochten dan gewoon rechtdoor een kanaal te volgen.  Dat was jammer genoeg niet het geval voor de Polle die het niet zo begrepen heeft met al die bochten en hij moest dan uiteindelijk even lossen … maar zoals altijd “samen uit samen thuis” werd er even verderop serieus getemporiseerd zodat ook de Polle weer kon aansluiten.

De finale dan; daar werd er natuurlijk niet meer gewacht en traditie getrouw vielen er dan ook weer gaten:

  1. Luc P.
  2. Dieter
  3. Bart
  4. Yuri
  5. Koen

De totale afgelegde afstand is 99,7 km met een gemiddelde snelheid van 35,25 km/uur.

Tot de volgende,

Luc Ramon

20:51 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.