04-04-16

verslag Haasdonk - 28mrt2016 - 1e en 2e groep

Verslagske groep 1 - 2   Om 9.30u een tiental mensen aan de boerderij. Fred en Vic beslissen om terug te keren. Er wordt slecht weer voorspeld. Julien komt in gewone kledij langs om te waarschuwen voor harde wind en 10 liter regen. Dieter heeft regenjas en -broek aangetrokken. Als extra back-up heeft hij ook nog een rugzak bij. Na kort overleg besluiten we om met een zestal mensen te vertrekken. Dieter zal ons gidsen. Bij de start zijn we nog vol goede moed. Erik Haegemans, Tom Kestens, Helmer Schelfhout, Vincent Van den Eede, Gids Dieter en ikzelf vertrekken bij droog weer.

Voorbij Boom voelen we enkele druppels, maar pas voorbij Temse begint het goed door te regenen. We rijden zonder veel problemen en doen de rit zonder extra lussen. Erik kent de rit van buiten en rijdt zelfs een tijdje alleen aan de kop. In Haasdonk is alles terug samen en rijden we vlotjes naar huis. Vanaf Temse volgen we de dijk waar we in dit weer geen enkele toerist tegenkomen. In Boom rijden Erik en Tom de kortste weg naar huis. Dieter zal via de Bosstraat de kortste weg naar huis nemen. Dat betekent dat we met drie aan de finale beginnen. Voorbij het rond punt van Terhagen krijgt Vincent een lekke band. We onderbreken de op gang zijnde finale even om snel te herstellen. Ondanks de korte stop krijgen we het toch ferm koud, vooral door de nattigheid.

Richting Reet moet Helmer als eerste lossen. Vincent kan bijna tot boven in mijn wiel blijven maar voor de streep kan ik hem net afschudden...

Bedankt en tot de volgende keer, Wim

20:54 Gepost door De Reetse Spurters. in D - Ritverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.